štvrtok 3. januára 2019

Jelenie ragú

kompót, 600 g mäsa z jelenieho stehna alebo pleca., 40 g údenej slaniny., 40 g oleja., 20 g cibule., 100 g koreňovej zeleniny., soľ., bobkový list., celé čierne korenie., 2 dl kyslej smotany., 50 g hladkej múky., 10 g cukru., horčica., citrónová šťava alebo ocot
Najprv si pripravíme moridlo. V osolenej vode uvaríme očistenú a pokrájanú zeleninu s koreninami, prilejeme ocot a necháme vychladnúť. Čisté jelenie mäso vložíme na 3 až 4 dni do vychladnutého moridla. Mäso denne obraciame. Potom ho vyberieme, pokrájame na kocky, podlejeme vodou a dusíme. Na oleji opražíme slaninu pokrájanú na kocky, pridáme z moridla scedenú zeleninu, popražíme, zalejeme vodou a povaríme. Potom pretrieme cez sito na mäso, dosolíme a dusíme ďalej. Keď je mäso mäkké, pridáme kyslú smotanu, v ktorej sme rozšľahali múku, a povaríme. Nakoniec pridáme lyžicu horčice, cukor, citrónovú šťavu alebo ocot. Podávame s makarónmi alebo kysnutou knedľou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára