štvrtok 3. januára 2019

Bažant na slanine

bažant., 80 g slaniny., 40 g oleja., 80 g cibule., 5 g múky., soľ., čierne korenie., nové korenie., jalovec
Očisteného bažanta prešpikujeme prúžkami údenej slaniny. Na tuk dáme zvyšok slaniny nakrájanej na kocky, jemne pokrájanú cibuľu a spolu opražíme. Potom pridáme korenie a na tento základ položíme bažanta. Podlejeme vodou alebo vývarom a dáme piecť do rúry. Pečieme po obidvoch stranách do červena a do mäkka. Počas pečenia podlievame podľa potreby vodou alebo vývarom. Hotového bažanta vyberieme, šťavu vydusíme až na tuk, poprášime múkou, podlejeme vývarom a varíme, až kým sa hustnúca šťava neoddeľuje od tuku. Bažanta nakrájame na štvrťky a naservírovaného na tanieri ho podlejeme šťavou. Ako prílohu podávame varené zemiaky s dusenou červenou kapustou alebo ryžu s brusnicovým kompótom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára