piatok 4. januára 2019

Huby na smotane (so šampiňónov)

400 g čerstvých alebo sterilizovaných šampiňónov., 40 g masti., cibuľa., soľ., mleté čierne korenie., mletá červená paprika., 30 g hladkej múky., mäsový alebo hydinový vývar., 2,5 dl sladkej smotany., šťava z polovice citróna., PL kečupu
Šampiňóny očistíme, umyjeme pokrájame. V rozohriatej masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme pokrájané šampiňóny, soľ a mleté čierne korenie, opražíme, posypeme červenou paprikou, múkou a znova opražíme. Potom podlejeme trochou mäsového alebo hydinového vývaru a udusíme do mäkka. Nakoniec primiešame sladkú smotanu, ochutíme citrónovou šťavou a pokvapkáme kečupom. Podávame s uvarenými cestovinami alebo knedľou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára