piatok 4. januára 2019

Hubový perkelt s bylinkami

600 g čerstvých húb., 2 cibule., 30 g masti., soľ., mleté čierne korenie., postrúhaný muškátový oriešok., 4 žemle., dl mlieka., vajce., rozmarín., PL zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno., strúhanka., tuk na vyprážanie
Huby očistíme a pokrájame na plátky. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, rozpražíme, pridáme cibuľu posekanú nadrobno a speníme. Potom pridáme pokrájané huby, opražíme, osolíme, zaprášime múkou a opäť opražíme. Poprášime mletou červenou paprikou, podlejeme mäsovým alebo hydinovým vývarom, pridáme rajčiakový pretlak a udusíme do mäkka. Nakoniec primiešame smotanu a podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára