150 g koreňovej zeleniny., 400 g čerstvých húb., masť., 20 g hladkej múky., 50 g cibule., 200 g zemiakov., soľ., 2 strúčiky cesnaku., zelená petržlenová vňať
Koreňovú zeleninu očistíme, pokrájame na kolieska a opražíme spolu s očistenými a pokrájanými hubami na masti. Otom zaprášime múkou, zalejeme vodou, pridáme očistenú cibuľu a očistené pokrájané zemiaky, osolíme a uvaríme do mäkka. Nakoniec primiešame cesnak rozotretý so soľou. Podávame posypané zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.ou vodou. Polievku osolíme, okoreníme, prisypeme pokrájanú papriku a paradajku a všetko spolu povaríme. Do hotovej polievky zavaríme mrveničku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára