piatok 4. januára 2019

Hubová polievka s mrveničkou

cibuľa., masť., 100 g mrkvy., 50 g petržlenu., kúsok zeleru., 400 g húb
MRVENIČKA: 120 g polohrubej múky., vajce., voda
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti, pridáme očistenú pokrájanú zeleninu a huby, opražíme, podlejeme a udusíme do polomäkka. Potom zalejeme vodou, pridáme očistené a pokrájané zemiaky, osolíme a dovaríme. Do uvarenej polievky zavaríme mrveničku, ktorú si pripravíme vymiešaním múky, vajca a vody. Tuhé cesto postrúhame na hrubom strúhadle a necháme na doske preschnúť. Do polievky zavaríme len polovicu mrveničky, druhú polovicu usušíme a odložíme na suché miesto.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára