100 g čerstvých alebo 10 g sušených húb., cibuľa., 3é g masti., PL zelenej zelerovej vňate posekanej nadrobno., 30 g hladkej múky., soľ., 4 PL krúp., l riedkého vývaru z kostí., 2 zemiaky., 2,5 dl kyslej smotany
Čerstvé huby očistíme a pokrájame, sušené huby vopred namočíme do studenej vody. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme v rozohriatej masti, pridáme zelenú zelerovú vňať posekanú nadrobno, premiešame, poprášime hladkou múkou a opražíme. Potom osolíme, pridáme premyté krúpy, zalejem riedkym vývarom z kostí a varíme 15 minút. Nakoniec pridáme očistené zemiaky pokrájané na malé kocky a dovaríme. Hotovú polievku ochutíme smotanou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára