piatok 4. januára 2019

Hubove rizoto zo syrom

350 g guľatej ryže., 200 g prerastenej údenej slaniny., 500 g zmesi húb (dubáky., kuriatka., lieviky., suchohríby)., 100 g rastlinného tuku., 2 strúčiky cesnaku., 1,5 l hovädzieho vývaru., cibuľa., 100 g parmezánu., viazanička petržlenovej vňate., soľ., mleté čierne korenie
Na panvici roztopíme 30 g rastlinného tuku pridáme nakrájanú prerastenú údenú slaninu, celé očistené strúčiky cesnaku, očistené huby nakrájané na kusy a osolenú a okorenenú zmes 10 minút podusíme. V hrnci roztopíme 30 g rastlinného tuku, pridáme očistenú a nakrájanú cibuľu a restujeme asi 3 minúty. Pridáme ryžu a ďalej pražíme ešte niekoľko minút. Potom ju zalejeme naberačkou, vývaru a necháme ďalej variť asi 20 minút. Na miernom ohni. Vývar pridáme postupne, kým je ryža hotová. Ak je potrebné, osolíme obsah panvice, postrúhame parmezán a zvyšok masla. Rizoto jemne premiešame a necháme 3 minúty odpočívať mimo ohňa. Jedlo podávame teplé, posypané petržlenovou vňaťou.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára