4 vykostené bravčové kotlety (po 120 až 150 g)., soľ., KL grilovacej zmesi., 2 – 3 PL oleja., 4 veľké zemiaky., stredne veľkú cukinu., 4 paradajky., 2 – 3 PL nátierkového masla (ochutené chrenom., kôprom alebo bylinkami)
Kotlety naklepeme, posolíme, okoreníme a potrieme časťou oleja. Necháme odležať 3 – 4 hodiny. Zemiaky so šupkou očistíme kefkou pod tečúcou vodou, osušíme a zabalíme do alobalu. Položíme ich na rozohriatu grilovaciu mriežku a pomaly pečieme. Asi po 10 minútach rozložíme na mriežku odležané kotlety. Keď je mäso po jednej strane opečené, obrátime ho a potrieme olejom. Na mriežku rozložíme hrubšie cukiny a paradajky jemne narezané do kríža, ktoré takisto potrieme olejom a všetko ugrilujeme. Upečené zemiaky aj s alobalom narežeme, trochu stlačíme, ochutíme nátierkovým maslom a ihneď podávame s grilovanými kotletami a zeleninou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára