nedeľa 6. januára 2019

Grilované jabĺčko v trdelníku

4 jabĺčka., 40 g hrozienok., 40 g mandlí., 40 g vlašských orechov., 40 g sušených sliviek., 120 g hnedého cukru., 4 kolieska trdelínka., 2,5 dl mlieka., 20 g pudingového prášku., vanilkový cukor., vaječný likér., mletá škorica., 40 g masla
Jablká umyjeme a vydlabeme ich stred tak, aby sa dali naplniť. V miske zmiešame hnedý cukor, drvené orechy a mandle, hrozienka, nakrájané sušené slivky a škoricu. Zmesou jablká naplníme a navrch dáme kúsok masla. Dáme na pekáč, podlejeme vodou a pečieme pri 200º asi 10 – 12 minút. Hotové vložíme do kolieska z trdelníka a polejeme horúcim pudingovým krémom ochuteným vaječným likérom (z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru). Pokvapkáme šťavou po pečení a ozdobíme zvyškom plnky a čerstvou mätou. Ak nemáte chuť na krém z vaječného likéru, zmiešajte si med s citrónovou šťavou a jablko si polejte. Bude to vynikajúce! Citrónovej šťavy však musí byť vždy raz toľko ako medu.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára