piatok 4. januára 2019

Zelenina s hubami a ustricovou omáčku

viazanička čínskej zeleniny (bok., choy., choy sum., gai larn., môžeme použiť čínsku kapustu., brokolicu alebo čerstvý špenát)., 8 sušených čiernych čínskych hú., 2 PL rastlinného oleja., 2 PL ustricovej omáčky
Zeleninu umyjeme a necháme odkvapkať. Stonky odrežeme a nakrájame na rezančeky a rovnako pokrájame aj listy. Z napučaných húb (prípadne šampiňónov) odrežeme hlúbiky a klobúčiky nakrájame tiež na rezančeky. Potom ich varíme v mierne osolenej vode 5 minút a necháme odkvapkať. Stonky zeleniny vložíme do vriacej vody a po 1 – 2 minútach vyberieme a ochladíme v studenej vode. Listy blanšírujeme ešte kratšie. Na panvici rozohrejeme olej a na miernom ohni krátko opražíme zeleninu premiešanú s hubami. Šalát podávame poliaty ustricovou omáčkou.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára