štvrtok 10. januára 2019

Ždiarska špecialita

600 g teľacieho mäsa., soľ., mleté čierne korenie., 40 g oleja., 20 g masla., 150 g húb., 30 g kôpru., 0,5 dl bieleho vína., 2 dl šľahačkovej smotany., 50 g brusnicového kompótu., citrón
Mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme a pečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Na masle udusíme očistené a pokrájané huby, pridáme k nim posekaný kôpor, opečené rezne a víno a ešte podusíme. Mäkké rezne vyberieme a na tanieroch ich posypeme hubami, ozdobíme ušľahanou šľahačkou, brusnicovým kompótom a plátkom citróna. Vhodnou prílohou je dusená ryža a zeleninový šalát.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára