streda 9. januára 2019

Rezne špeciál

4 rezne z bravčového karé – vykostené., 100 g šampiňóny., 100 g oravská slanina., stredne veľká cibuľa., 100 g šunka., rožok., vajce., kocka byliniek bazalka – tymian., kocka byliniek cesnak – petržlen., soľ., 2 PL hladkej múky., 5 PL oleja
Naklepané rezne osolíme, poprášime múkou a prudko opečieme na oleji. Poukladáme do zapekacej, resp. Nádoby z vareného skla. Do výpeku pridáme na drobno nakrájanú slaninku, popražíme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a podusíme. Potom pridáme nakrájanú šunku a šampiňóny a podusíme, kým sa nevydusí väčšia časť šťavy. Do vychladnutej zmesi pridáme žĺtok, vytlačené pečivo namočené vo vývare kocky bylinky cesnak – petržlen a sneh z vajíčka. Zmes premiešame a rovnomerne navrstvíme na uložené rezne. Podlejeme vývarom z 2 dl vody a kocky bazalka -tymian. Pečieme pri 200º C asi 30 minút. Podávame so zemiakovou kašou a bohatou oblohou z čerstvej zeleniny.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára