streda 2. januára 2019

Opekané rezance s čínskou kapustou a paprikou

balíček tenkých čínskych rezancov alebo tenkých rezancov do polievky, 500 g čínskej kapusty, žltú mäsitú papriku, pór, cibuľu, 3 strúčiky cesnaku., 2 malé sušené čili papričky, 4 PL oleja, 1 -2 PL sójovej omáčky, 2 KL kari prášku, soľ, mleté čierne korenie
Rezance varíme vo vriacej osolenej vode 5 minút, potom zlejeme a necháme odkvapkať. Z čínskej kapusty odstránime vrchné zvädnuté listy, prerežeme ju na štvrtinky a nakrájame na rezance. Papriku tiež prerežeme na štyri časti, vyberieme jaderník a nakrájame na rezance. Pór očistíme, dôkladne umyjeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nakrájame, čili papričky prerežeme napoly, vyberieme jadierka a žilky, umyjeme a nakrájame na tenké rezance. Vo veľkom pekáči alebo na veľkej panvici zohrejeme dve PL oleja a zeleninu za stáleho miešania opekáme 5 minút. Ochutíme sójovou omáčkou, premiešame a vyberieme. V pekáči zohrejeme zvyšné 2 PL oleja, pridáme rezance, opečieme ich a okoreníme kari práškom. Nakoniec pridáme zeleninu, premiešame a podľa potreby dochutíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára