štvrtok 3. januára 2019

Mäso z diviaka na víne

600 g stehna z diviaka., 60 g údenej slaniny., soľ., 50 g oleja., cibuľu., 150 g koreňovej zeleniny (mrkvu., zeler., petržlen)., 5 – 6 ks celého čierneho korenia., citrón., bobkový list., voda na podlievanie., 60 g hladkej múky., 30 g rajčiakového pretlaku., 100 g zaváraných brusníc., cukor., dl červeného vína
Mäso vykostíme, umyjeme, prešpikujeme pokrájanou slaninou a osolíme. Na rozohriaty olej dáme na kolieska pokrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, opražíme, pridáme pripravené osolené mäso, celé čierne korenie, postrúhanú citrónovú kôru., bobkový list, podlejeme vodu a pečieme v rúre do mäkka. Počas pečenia podlievame šťavou, ktorú podľa potreby doplníme horúcou vodu. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, poprášime múkou, ktorú necháme trošku popražiť, pridáme rajčiakový pretlak, zavárané brusnice, zalejeme vodou a dobre povaríme. Hotovú omáčku precedíme, zeleninu pretrieme do omáčky, ochutíme cukrom, citrónovou šťavou, červeným vínom a necháme prejsť varom. Upečené mäso nakrájame na plátky a polejeme omáčkou. Podávame so žemľovou knedľou alebo makarónmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára