400 g šampiňónov (alebo čerstvých húb)., 2 cibule., 2 lyžice bravčovej masti., 4 väčšie zemiaky., 50 g údenej slaniny., mletá červená paprika., rasca., mleté čierne korenie., 2 strúčiky cesnaku., lyžica hladkej múky., soľ., 2 dl sladkej smotany., 1 l vody., sekaná petržlenová vňať alebo pažítka
Očistené šampiňóny (huby) pokrájame na väčšie kúsky. Na masti opražíme dozlatista cibuľku a pridáme k nej huby. Osolíme, pridáme rascu, prelisovaný cesnak a mletú papriku. Mierne podlejeme vodou a dusíme aspoň desať minút. Ďalej pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, prilejeme vodu a dusíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Múku rozmiešame so smotanou, guláš zahustíme, necháme prejsť varom. Dochutíme nadrobno pokrájanou rozpraženou slaninkou, sekanou vňaťou, soľou a korením. Hotový guláš podávame s chlebom alebo pečivom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára