200 g oravskej slaniny., 500 g cvikly., soľ., čerstvo pomleté korenie., KL koriandru., ½ citróna., 1/8 l červeného vína (možno nahradiť vývarom)., 300 g väčších šampiňónov., 2 mladé cibuľky., PL posekanej petržlenovej vňate
Slaninu nakrájame na pásiky, opečieme ju na miernom ohni. Očistenú cviklu tiež nakrájame na pásiky, pridáme k slanine a podusíme. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, posekaným koriandrom a citrónovou šťavou, zalejeme vínom a 20 minút varíme pod pokrievkou na miernom ohni. Potom pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a cibuľu nakrájanú na kocky a podusíme ešte asi 5 minút. Hubovú panvicu podávame posypanú petržlenovou alebo koriandrovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára