sobota 1. októbra 2016

Teľacie stehno pečené na sardelách

600 g teľacieho mäsa zo stehna, soľ, 40 g masla, 60 g cibule, 30 g zeleru, 30 g mrkvy, 1 ½ dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky na zahustenie
Sardelové maslo: 60 g sardel, 60 g masla
Teľacie stehno odblaníme a posolíme. Na pekáč dáme maslo, pokrájanú cibuľu, zeler, mrkvu a mäso natreté sardelovým maslom. Podlejeme ho vodou a pečieme v rúre za častého polievania šťavou. Keď už je mäso upečené do zlatožlta, vyberieme ho zo šťavy. Šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, a pridáme druhú polovicu sardelového masla. Dobre povaríme a precedíme cez sitko. Zvyšok šťavy podávame v omáčniku.
Sardelové maslo: Maslo vymiešame s posekanými sardelami

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára