600
g teľacieho mäsa zo stehna, soľ, 40 g masla, 60 g cibule, 30 g
zeleru, 30 g mrkvy, 1 ½ dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky na
zahustenie
Sardelové maslo: 60 g sardel, 60 g masla
Sardelové maslo: 60 g sardel, 60 g masla
Teľacie
stehno odblaníme a posolíme. Na pekáč dáme maslo, pokrájanú
cibuľu, zeler, mrkvu a mäso natreté sardelovým maslom. Podlejeme
ho vodou a pečieme v rúre za častého polievania šťavou. Keď už
je mäso upečené do zlatožlta, vyberieme ho zo šťavy. Šťavu
zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, a pridáme druhú
polovicu sardelového masla. Dobre povaríme a precedíme cez sitko.
Zvyšok šťavy podávame v omáčniku.
Sardelové maslo: Maslo vymiešame s posekanými sardelami
Sardelové maslo: Maslo vymiešame s posekanými sardelami
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára