300
g kuriatok ,30 g masla, 30 g hladkej múky, rajčiakový pretlak,
cibuľu ,kocku bujónu, bobkový list , klinčeky, tymian , šalviu
Kuriatka
pokrájame (menšie použijeme celé) a hodíme do vriacej slanej
vody, huby musia byť celkom zaliate. Pridáme 4 zrnká čierneho
korenia, klinček, trochu tymianu (na hrot noža), menší bobkový
list, štipku šalvie a kocku bujónu. Uvarené mäkké huby scedíme
(vývar použijeme na prípravu rajčiakovej omáčky), zalejeme
rajčiakovou omáčkou a prihrejeme. Podávame s cestovinou.
Rajčiaková omáčka: na masle speníme cibuľku, pridáme vývar,
podlejeme rajčiakovým pretlakom a dochutíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára