utorok 4. októbra 2016

Kuriatka s rajčiakovou omáčkou

300 g kuriatok ,30 g masla, 30 g hladkej múky, rajčiakový pretlak, cibuľu ,kocku bujónu, bobkový list , klinčeky, tymian , šalviu
Kuriatka pokrájame (menšie použijeme celé) a hodíme do vriacej slanej vody, huby musia byť celkom zaliate. Pridáme 4 zrnká čierneho korenia, klinček, trochu tymianu (na hrot noža), menší bobkový list, štipku šalvie a kocku bujónu. Uvarené mäkké huby scedíme (vývar použijeme na prípravu rajčiakovej omáčky), zalejeme rajčiakovou omáčkou a prihrejeme. Podávame s cestovinou. Rajčiaková omáčka: na masle speníme cibuľku, pridáme vývar, podlejeme rajčiakovým pretlakom a dochutíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára