100
g prerastenej údenej slaniny, 200 g nastrúhaného ovčieho syra, 2
lyžice masla (alebo tuku), 200 g mrazeného špenátu (polotovar), 4
paradajky, 1 cibuľa, polotuhé kysnuté cesto, tuk na vymastenie
plechu, na hrot noža chilli korenie, na hrot noža nastrúhaného
muškátového orieška, pol zväzku pažítky, mleté čierne
korenie, soľ.
Maslo
rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé
kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do
sklovita. Potom pridáme rozmrazený a dobre odkvapkaný špenát,
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, chilli korením a
nastrúhaným muškátovým orieškom. Olúpané paradajky zbavené
jadierok nakrájame na kocky, pridáme k špenátu a spolu podusíme.
Odstavíme a necháme vychladnúť. Kysnuté cesto rozdelíme na 4
rovnako veľké časti, ktoré postupne vyvaľkáme na pomúčenej
doske. Polovicu každého plátu cesta obložíme prísadami,
posypeme nastrúhaným syrom a pažítkou. Druhú polovicu plátu
cesta preklopíme cez prísady a okraje dobre pritlačíme. Položíme
na vymastený plech, vložíme do rúry predhriatej na 200° C a
pečieme asi 20 minút. Vyberieme a ihneď podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára