25
g sušených dubákov, cibuľu , strúčik cesnaku, 70 g syra v
celku, 50 ml bieleho vína , 1 l mäsového vývaru ,4 PL masla ,400
g ryže , 4 čerstvé dubáky , soľ , mleté čierne korenie, PL
olivového oleja
Sušené
dubáky umyjeme, zalejeme 200 ml viacej vody a necháme asi 20 minút
lúhovať. Vodu zlejeme a odložíme, huby posekáme najemno. Na
masle podusíme do sklovita cibuľu, pridáme huby a ryžu.Za stáleho
miešania opražíme a zalejeme vodou z namočených dubákov
zmiešanou s vývarom a bielym vínom. Varíme, kým ryža nie je
uvarená. Nakoniec do rizota vmiešame 50 g nastrúhaného syra,
osolíme a okoreníme. Čerstvé dubáky očistíme, nakrájame
najemno a na olivovom oleji opekáme spolu s cesnakom asi 8
minút.Rizoto posypeme osmaženými dubákmi a zvyškom syra.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára