utorok 4. októbra 2016

Pekinské cestoviny

100 g tenkých ryžových cestovín, 500 g pekinskej kapusty, jarnú cibuľku , 4 strúčiky cesnaku, 2 vajcia ,4 lyžice slnečnicového oleja, 250 g mletého bravčového mäsa ,4 lyžice sójovej omáčky , 2 lyžice hnedého cukru
Cestoviny zalejeme v miske vriacou vodou a necháme asi 10 minút postáť. Vodu zlejeme, cestoviny opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Pokrájame alebo postriháme ich na menšie kúsky. Pekinskú kapustu rozkrojíme na štvrtiny, tvrdú a spodnú časť odstránime, zvyšok pokrájame na jemné pásiky. Umytú jarnú cibuľku pokrájame spolu so zelenou časťou na kolieska, hlávky cesnaku prelisujeme. Do misky rozbijeme vajíčka a vidličkou ich rozšľaháme. Na oleji chvíľu podusíme pokrájanú kapustu s cibuľkou, potom ich vyberieme, do panvice prilejeme trochu oleja a opečieme na ňom mleté mäso s prelisovaným cesnakom. Mäso na panvici zhrnieme trochu nabok a na uvoľnené miesto vylejeme roz-šľahané vajcia. Nemiešame, keďzačnú tuhnúť, roztrháme ich vareškou a zmiešame s mäsom. Do panvice pridáme cestoviny a zeleninu, premiešame a chvíľu podusíme. Dochutíme sójo-vou omáčkou a cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára