100
g tenkých ryžových cestovín, 500 g pekinskej kapusty, jarnú
cibuľku , 4 strúčiky cesnaku, 2 vajcia ,4 lyžice slnečnicového
oleja, 250 g mletého bravčového mäsa ,4 lyžice sójovej omáčky
, 2 lyžice hnedého cukru
Cestoviny
zalejeme v miske vriacou vodou a necháme asi 10 minút postáť.
Vodu zlejeme, cestoviny opláchneme studenou vodou a necháme
odkvapkať. Pokrájame alebo postriháme ich na menšie kúsky.
Pekinskú kapustu rozkrojíme na štvrtiny, tvrdú a spodnú časť
odstránime, zvyšok pokrájame na jemné pásiky. Umytú jarnú
cibuľku pokrájame spolu so zelenou časťou na kolieska, hlávky
cesnaku prelisujeme. Do misky rozbijeme vajíčka a vidličkou ich
rozšľaháme. Na oleji chvíľu podusíme pokrájanú kapustu s
cibuľkou, potom ich vyberieme, do panvice prilejeme trochu oleja a
opečieme na ňom mleté mäso s prelisovaným cesnakom. Mäso na
panvici zhrnieme trochu nabok a na uvoľnené miesto vylejeme
roz-šľahané vajcia. Nemiešame, keďzačnú tuhnúť, roztrháme
ich vareškou a zmiešame s mäsom. Do panvice pridáme cestoviny a
zeleninu, premiešame a chvíľu podusíme. Dochutíme sójo-vou
omáčkou a cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára