250
ml vlažného mlieka zmiešame s jednou kockou (42 g) rozdrobeného
droždia a 1 čajovou lyžičkou cukru. Posypeme trochou múky a
necháme nakysnúť. Kvások zmiešame s 500 g hladkej múky, štipkou
soli a vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť na teplom
mieste asi 45 minút.
Z cesta sformujeme 2 podlhovasté bochníky. Vo vriacej, osolenej vode ich na minime varíme asi 20 minút. Po 10 minútach otočíme na druhú stranu. Uvarenú knedľu vyberieme a nakrájame na plátky. Ak chceme mať plátky čisté a hladké, krájame hrubšou niťou.
Z cesta sformujeme 2 podlhovasté bochníky. Vo vriacej, osolenej vode ich na minime varíme asi 20 minút. Po 10 minútach otočíme na druhú stranu. Uvarenú knedľu vyberieme a nakrájame na plátky. Ak chceme mať plátky čisté a hladké, krájame hrubšou niťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára