pondelok 3. októbra 2016

Toskánske makaróny

400 g teľacieho mäsa, 100 ml sladkej pochúťkovej smotany, 200 g čerstvých šampiňónov, 80 g plesňového syra, 100 g ovčieho syra, 100 ml bieleho vína, 400 g makarónov, pár kvapiek worcestrovej omáčky, 1 cibuľa, 2 lyžice múky, 4 lyžice olivového oleja, 100 ml mäsového vývaru, zväzok pažítky, soľ
Olej rozpálime vo veľkej panvici, opečieme v ňom mäso nakrájané na malé kocky, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji opražíme do sklovita cibuľu nakrájanú nadrobno. Šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky, pridáme k cibuli a krátko opražíme. Zaprášime múkou, zalejeme mäsovým vývarom a bielym vínom a uvaríme omáčku. Nakoniec opatrne primiešame sladkú smotanu. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a worcestrovou omáčkou. Primiešame plesňový syr a mäso.Makaróny varíme v osolenej vode asi 10 až 15 minút, vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Cestovinu dáme na taniere, polejeme omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom, nakrájanou pažítkou a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára