400
g teľacieho mäsa, 100 ml sladkej pochúťkovej smotany, 200 g
čerstvých šampiňónov, 80 g plesňového syra, 100 g ovčieho
syra, 100 ml bieleho vína, 400 g makarónov, pár kvapiek
worcestrovej omáčky, 1 cibuľa, 2 lyžice múky, 4 lyžice
olivového oleja, 100 ml mäsového vývaru, zväzok pažítky, soľ
Olej
rozpálime vo veľkej panvici, opečieme v ňom mäso nakrájané na
malé kocky, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom
oleji opražíme do sklovita cibuľu nakrájanú nadrobno. Šampiňóny
očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky, pridáme k cibuli a
krátko opražíme. Zaprášime múkou, zalejeme mäsovým vývarom a
bielym vínom a uvaríme omáčku. Nakoniec opatrne primiešame
sladkú smotanu. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a
worcestrovou omáčkou. Primiešame plesňový syr a mäso.Makaróny
varíme v osolenej vode asi 10 až 15 minút, vyberieme a necháme
dobre odkvapkať. Cestovinu dáme na taniere, polejeme omáčkou,
posypeme nastrúhaným syrom, nakrájanou pažítkou a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára