dve
kačacie stehná soľ 200 g mrkvy 200 g cukety dve lyžice
broskyňového lekváru olej petržlenovú vňať
Umyté
a osušené kačacie stehná posolíme a na pol hodiny odložíme na
chladné miesto. Potom ich z obidvoch strán prudko opečieme na
oleji a preložíme do pekáča. Podlejeme ich výpekom, vodou a
prikryté pečieme. Podľa potreby podlievame vodou. Pred dopečením
potrieme stehná broskyňovým lekvárom a pečieme už odkryté. Na
tenké pásiky nakrájanú mrkvu a cuketu povaríme v posolenej vode.
Potom zeleninu scedíme a keď vychladne, prudko ju opečieme na
oleji. Upečené kačacie stehná podávame so zeleninovou prílohou
ozdobenou petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára