pondelok 3. októbra 2016

Pikantné koláče

250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 40 g droždia, 6 lyžíc oleja, 2 lyžičky soli, 250 ml vody, 1 vajce, 200 g oravskej slaniny, 200 g cibule, 150 g tvrdého strúhaného syra Droždie rozpustíme vo vlažnej vode, pridáme múku, olej, soľ a vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta urobíme šúľok, ktorý nakrájame na 16 dielov. Každý diel rozvaľkáme na placku. Dáme na vymastený plech, každú placku potrieme rozšľahaným vajcom a obložíme najemno nakrájanou cibuľou a oravskou slaninou. Posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C 20 až 30 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára