250
g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 40 g droždia, 6 lyžíc
oleja, 2 lyžičky soli, 250 ml vody, 1 vajce, 200 g oravskej
slaniny, 200 g cibule, 150 g tvrdého strúhaného syra Droždie
rozpustíme vo vlažnej vode, pridáme múku, olej, soľ a
vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta
urobíme šúľok, ktorý nakrájame na 16 dielov. Každý diel
rozvaľkáme na placku. Dáme na vymastený plech, každú placku
potrieme rozšľahaným vajcom a obložíme najemno nakrájanou
cibuľou a oravskou slaninou. Posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo
vyhriatej rúre pri teplote 200 °C 20 až 30 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára