800
g bravčového mäsa z pliecka, soľ, mleté čierne korenie, 2
sladkokyslé sterilizované uhorky, 1 na tvrdo uvarené vajce, 50 g
údenej klobásy, 2 cibule, čierne korenie, mäsový vývar, 0,2 l
piva, krajec čierneho chleba
Mäso
rozkrojíme na široký plát a časť (asi 200 g) odrežeme.
Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Menší
kus mäsa pomelieme, osolíme a okoreníme. Premiešame s
postrúhanými sladkokyslými uhorkami, pokrájaným vajcom a
klobásou. Takto pripravenú zmes rozvrstvíme na plát mäsa a
zavinieme. Zviažeme niťou, vložíme do pekáča, pridáme na
kolieska pokrájanú cibuľu, čierne korenie a vývar. Pečieme vo
vyhriatej rúre. Keď je mäso mäkké, podlejeme pivom a zahustíme
postrúhaným čiernym chlebom. Povaríme a omáčku precedíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára