nedeľa 2. októbra 2016

Plzenská roláda

800 g bravčového mäsa z pliecka, soľ, mleté čierne korenie, 2 sladkokyslé sterilizované uhorky, 1 na tvrdo uvarené vajce, 50 g údenej klobásy, 2 cibule, čierne korenie, mäsový vývar, 0,2 l piva, krajec čierneho chleba
Mäso rozkrojíme na široký plát a časť (asi 200 g) odrežeme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Menší kus mäsa pomelieme, osolíme a okoreníme. Premiešame s postrúhanými sladkokyslými uhorkami, pokrájaným vajcom a klobásou. Takto pripravenú zmes rozvrstvíme na plát mäsa a zavinieme. Zviažeme niťou, vložíme do pekáča, pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, čierne korenie a vývar. Pečieme vo vyhriatej rúre. Keď je mäso mäkké, podlejeme pivom a zahustíme postrúhaným čiernym chlebom. Povaríme a omáčku precedíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára