700
g kuracích pŕs, 50 ml koňaku, olej, drvenú rascu, drvený
koriander, mletý ďumbier, dve lyžice sójovej omáčky, štyri
strúčiky cesnaku, jednu lyžičku cukru, dve vajcia, soľ, mleté
biele korenie, štyri lyžice kukuričnej múky, 350 g mrazenej
zelenej, najlepšie špargľovej fazuľky, štyri plátky anglickej
slaniny,
Kuracie
prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky, vložíme do
marinády z koňaku, jednej lyžice oleja, drvenej rasce, koriandra,
ďumbieru, zo sójovej omáčky, z dvoch pretlačených strúčikov
cesnaku, cukru a marinujeme tri hodiny. Vajcia rozšľaháme,
posolíme, okoreníme a primiešame múku. Do tohto cestíčka
vložíme marinované mäso a opäť premiešame. Kúsky kuracieho
mäsa po jednom vyberáme a vyprážame v rozohriatom oleji. Fazuľku
krátko blanšírujeme, potom zabalíme do plátkov slaniny, vložíme
do pekáča, polejeme olejom zmiešaným s posekaným zvyšným
cesnakom a na desať minút vložíme do vyhriatej rúry. Kuracie
kúsky podávame s fazuľkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára