nedeľa 2. októbra 2016

Záhorácky guláš

2 cibule, 40 g masti, 400 g bravčového pliecka, soľ, mletá červená paprika, hrsť sušených húb, mäsový vývar, 20 g hladkej múky, 300 g hlávkovej kapusty, 0,2 l kyslej smotany, 1/2 lyžičky cukru
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso a opražíme. Zaprášime mletou červenou paprikou, krátko opražíme a pridáme vopred namočené huby. Osolíme, podlejeme vývarom a udusíme takmer do mäkka. Šťavu zahustíme múkou, pridáme pokrájanú kapustu, osladíme, podľa potreby podlejeme a udusíme do mäkka. Nakoniec primiešame kyslú smotanu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára