naporciované
kurča, 700 ml kuracieho vývaru, 1 viazaničku pažítky, 1 PL
stredne pikantnej horčice, 1 PL kremžskej horčice, 1/2 ČL mletej
kurkumy, 150 g hustej kyslej smotany, 1 až 2 ČL maizeny, čierne
mleté korenie, soľ, 100 g zaváraných uhoriek, cukor,
Naporciované
kurča umyjeme a asi 25 minút povaríme pri stredne vysokej teplote
vo vývare. Oba druhy horčice, kurkumu, hustú kyslú smotanu a
maizenu dohladka vymiešame s pažítkou pokrájanou na kúsky hrubé
približne 2 cm a podľa potreby dochutíme soľou a čiernym mletým
korením. Uvarené kurča odstavíme, vývar zlejeme a odložíme.
Asi 400 ml vývaru dáme zovrieť a opatrne k nemu metličkou
vyšľaháme horčicový krém. Krátko povaríme, dochutíme soľou,
čiernym mletým korením a štipkou cukru. Vychladnuté kúsky
kurčaťa môžeme vykostiť a zbaviť kože. Jednotlivé porcie
prelejeme horčicovou omáčkou a posypeme na kúsky pokrájanou
sterilizovanou uhorkou. Ideálnou prílohou sú chrumkavo upečené
zemiaky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára