400
g tvarohu dve vajcia osem lyžíc oleja 500 g polohrubej múky tri
lyžičky kypriaceho prášku jednu lyžičku soli
Plnka:
200 g nakrájanej mäkkej salámy 150 g strúhaného tvrdého syra
tri až štyri lyžice kečupu
Na
zdobenie: dva žĺtky štyri lyžice mlieka sezamové semiačka
ľanové semiačka
Tvaroh,
vajcia, olej, múku, kypriaci prášok, soľ spolu zmiešame a
vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodiny odležať. Potom ho
rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorce. Každý
štvorec potrieme kečupom a naplníme salámou a syrom. Stočíme a
vyformujeme do tvaru rožka. Naplnené rožky preložíme na plech
pokrytý papierom na pečenie, potrieme ich žĺtkom zmiešaným s
mliekom, posypeme ľanovými a sezamovými semiačkami. Salámové
rožky pečieme v rúre s teplotou 180 °C asi dvadsať minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára