nedeľa 2. októbra 2016

Bavorská roštenka

45 dag roštenky, 5 dag šunkovej salámy, 12 dag surových zemiakov, 4 dag kyslých uhoriek, 1 vajce, 6 dag masti alebo oleja, 6 dag cibule, 1 dag hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, voda
Štyri roštenky naklopeme, posolíme, okoreníme a do prostriedku položíme zemiaky, kyslé uhorky, šunkovú salámu pokrájané na hrubšie rezance a štvrtinu vajca uvareného na tvrdo. Roštenky dobre zvinieme a previažeme bielou niťou. Závitky opečieme na horúcej masti, potom ich vyberieme a na masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, závitky položíme späť na masť, trošku podlejeme vodou a dusíme. Mäkké vyberieme a odstránime z nich cvernu. Šťavu zaprášime múkou, podľa potreby rozriedime a cez husté sito precedíme na roštenky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára