45
dag roštenky, 5 dag šunkovej salámy, 12 dag surových zemiakov, 4
dag kyslých uhoriek, 1 vajce, 6 dag masti alebo oleja, 6 dag cibule,
1 dag hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, voda
Štyri
roštenky naklopeme, posolíme, okoreníme a do prostriedku položíme
zemiaky, kyslé uhorky, šunkovú salámu pokrájané na hrubšie
rezance a štvrtinu vajca uvareného na tvrdo. Roštenky dobre
zvinieme a previažeme bielou niťou. Závitky opečieme na horúcej
masti, potom ich vyberieme a na masti opražíme cibuľu pokrájanú
nadrobno, závitky položíme späť na masť, trošku podlejeme
vodou a dusíme. Mäkké vyberieme a odstránime z nich cvernu. Šťavu
zaprášime múkou, podľa potreby rozriedime a cez husté sito
precedíme na roštenky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára