nedeľa 2. októbra 2016

Plnená sekaná

200 g hovädzieho mäsa, 200 g bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, 50 g údenej slaniny, 1 vajce, strúhanka, 1 strúčik cesnaku, majorán, 4 sladkokyslé uhorky, 2 vajcia uvarené na tvrdo, tuk na vymastenie pekáča, mäsový vývar
Mäso pokrájame na kocky, zomelieme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Cibuľu posekanú nadrobno opražíme na rozškvarenej slanine pokrájanej na malé kocky a necháme vychladnúť. Potom ju pridáme k mäsu spolu s vajcom, so strúhankou a s rozotretým cesnakom, ochutíme majoránom a dobre premiešame. Zmes roztlačme na plát, do stredu dáme uhorky pokrájané po dĺžke a vajcia uvarené na tvrdo, zvinieme a sformujeme do tvaru bochníka. Pripravený bochník dáme do vymasteného pekáča, podlejeme mäsovým vývarom a upečieme vo vyhriatej rúre.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára