200
g hovädzieho mäsa, 200 g bravčového mäsa, soľ, mleté čierne
korenie, 1 cibuľa, 50 g údenej slaniny, 1 vajce, strúhanka, 1
strúčik cesnaku, majorán, 4 sladkokyslé uhorky, 2 vajcia uvarené
na tvrdo, tuk na vymastenie pekáča, mäsový vývar
Mäso
pokrájame na kocky, zomelieme, osolíme a okoreníme mletým čiernym
korením. Cibuľu posekanú nadrobno opražíme na rozškvarenej
slanine pokrájanej na malé kocky a necháme vychladnúť. Potom ju
pridáme k mäsu spolu s vajcom, so strúhankou a s rozotretým
cesnakom, ochutíme majoránom a dobre premiešame. Zmes roztlačme
na plát, do stredu dáme uhorky pokrájané po dĺžke a vajcia
uvarené na tvrdo, zvinieme a sformujeme do tvaru bochníka.
Pripravený bochník dáme do vymasteného pekáča, podlejeme
mäsovým vývarom a upečieme vo vyhriatej rúre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára