4
vajcia, 300 ml mlieka, 12 rožkov, 1 cibuľa, 4 lyžice oleja,
nasekaná petržlenová vňať, červená kapia, pol balíčka prášku
do pečiva, soľ.
Rožky
rozrežeme po dĺžke a nakrájame ich na polmesiace. Očistenú,
nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji a oblejeme ňou
nakrájané rožky.V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme nasekanú
petržlenovú vňať, nadrobno nakrájanú kapiu, prášok do pečiva
a soľ.Všetko dobre premiešame. Hmotu dáme na navlhčený obrúsok
a sformujeme do podlhovastého tvaru. Obrúsok s hmotou zvinieme a na
koncoch a v prostriedku previažeme špagátom. Takto previazanú
knedľu na doske jemne vytvarujeme, dáme do vriacej osolenej vody a
varíme 25 minút. Knedľu potom vybalíme, aby sa nezlepila s
obrúskom.Podávame k bravčovému mäsu, kačke alebo husi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára