5
bielkov, 150 g hladkej múky, 150 – 200 g práškového cukru, 60 g
mandlí, 60 g orieškov, tuk na vymastenie formy (srnčí chrbát),
V
miske vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh a potom pridáme
múku. Posekané mandle a oriešky vmiešame do snehu. Cesto vylejeme
do pripravenej formy a upečieme. Po upečení cesto aj s formou
zabalíme do alobalu a odložíme. Na druhý deň ho vyklopíme z
formy, nakrájame na tenučké plátky (1-2 mm) a vysušíme v
rúre.elektrická
rúra: 135 °C, teplovzdušná rúra: 115 °C, plynová rúra: stupeň
1 – 2, čas pečenia: 25 – 30 minút
TIP: Orechy a mandle môžeme nechať aj celé.
TIP: Orechy a mandle môžeme nechať aj celé.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára