pondelok 3. októbra 2016

Rumové bonbóny-recept

100 g kryštálového cukru, 100 ml vody, 200 g piškótových omrviniek, 1 PL kakaa 2 až 3 PL rumu, 30 g nasucho opražených pšeničných klíčkov, 30 g mletých orieškov, 60 g rastlinného tuku, kandizované ovocie na ozdobenie
Čokoládová poleva:
 100 g čokolády na varenie, 40 g stuženého tuku,
Z cukru a vody uvaríme sirup. Do vychladnutého sirupu pridáme piškótové omrvinky zmiešané s preosiatym kakaom, um, klíčky, oriešky, zmäknutý tuk a premiešame. Z masy formujeme menšie guľky, necháme ich oschnúť a potom ich pomocou špáradla namočíme do čokoládovej polevy a ozdobíme presladeným ovocím.
Čokoládová poleva:
 V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a tuk a do hladka vymiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára