400
g bezvaječných špagiet , 4 paradajky červenú feferónku , 4 –
6 strúčikov cesnaku ,väčšiu cibuľu , bazalku, soľ (vegetu) ,
olivový olej , parmezán
Do
osolenej vriacej vody dáme variť asi na 10 minút špagety. Pridáme
aj polievkovú lyžicu oleja, aby sa nezlepili. Do horúcej vody
vložíme celé paradajky, ktoré na jednom konci narežeme do kríža,
aby z nich ľahko zišla šupka. Po 1 – 2 minútach ich vyberieme a
na chvíľu odložíme bokom. Na panvicu nalejeme olej, ešte za
studena naň dáme na jemno nakrájanú cibuľu a dusíme ju do
sklovita. Postupne pridávame na plátky nakrájaný cesnak, posekanú
feferónku a dusíme. Potom pridáme na malé kúsky nakrájané
paradajky. Zmes necháme prevrieť a tesne pred vypnutím pridáme
vegetu a nasekanú bazalku a rýchlo premiešame. Uvarené špagety
polejeme olejom a z panvice na ne vylejeme zmes. Premiešame. Na
tanieri môžeme posypať postrúhaným parmezánom alebo eidamom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára