utorok 4. októbra 2016

Hubová tlačenka

600 g čerstvých húb , 300 g kuracích stehien alebo 300 g srdca a žalúdkov, majorán ,tymian, cesnak, vegetu , mleté čierne korenie , balíček želatíny
Z kuracieho mäsa so soľou, korením a vegetou urobíme 0,5 l vývaru. Do vývaru dáme povariť huby, pokrájané na väčšie kusy, malé plodnice celé. Na záver dokoreníme majoránom, tymianom a roztlačeným cesnakom. Mäso oberieme od kosti, pokrájame a zmiešame s hubami, z ktorých sme scedili vývar. Vo vychladnutom vývare rozmiešame želatínu podľa návodu na obale. Zmes mäsa a húb zalejeme vývarom so želatínou a vložíme do vhodnej formy alebo čreva. Vychladnuté dáme do chladničky a necháme do druhého dňa. Podávame s cibuľou a octom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára