600
g čerstvých húb , 300 g kuracích stehien alebo 300 g srdca a
žalúdkov, majorán ,tymian, cesnak, vegetu , mleté čierne korenie
, balíček želatíny
Z
kuracieho mäsa so soľou, korením a vegetou urobíme 0,5 l vývaru.
Do vývaru dáme povariť huby, pokrájané na väčšie kusy, malé
plodnice celé. Na záver dokoreníme majoránom, tymianom a
roztlačeným cesnakom. Mäso oberieme od kosti, pokrájame a
zmiešame s hubami, z ktorých sme scedili vývar. Vo vychladnutom
vývare rozmiešame želatínu podľa návodu na obale. Zmes mäsa a
húb zalejeme vývarom so želatínou a vložíme do vhodnej formy
alebo čreva. Vychladnuté dáme do chladničky a necháme do druhého
dňa. Podávame s cibuľou a octom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára