500
g hladkej múky jednu lyžičku kypriaceho prášku do medovníka
jednu lyžičku sódy bikarbóny 150 g práškového cukru 100 g medu
50 g masla jedno vajce jeden žĺtok škoricu mletý klinček Poleva:
jeden bielok 150 g práškového cukru dve lyžice citrónovej
šťavyNa
dosku preosejeme múku, pridáme kypriaci prášok, sódu bikarbónu,
práškový cukor, med, zmäknuté maslo, vajce, žĺtok, škoricu,
klinček. Zo surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré na dvanásť
hodín odložíme na chladné miesto. Potom na pomúčenej doske
cesto rozvaľkáme na tenký plát, formičkami vykrajujeme rozličné
tvary a uložíme ich na vymastený plech. Vložíme do vyhriatej
rúry a upečieme. Vychladnuté medovníky ozdobíme polevou.
Poleva: Z bielka, práškového cukru a citrónovej šťavy vyšľaháme hustú polevu.
Poleva: Z bielka, práškového cukru a citrónovej šťavy vyšľaháme hustú polevu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára