100
g masla, múka, 15 g petržlenovej vňate, podľa chuti citrónová
šťava.
Za
červenú omáčku sa v gastronómii pokladá múka opražená na
masle alebo na olivovom oleji. Z takto pripravenej múky sa zvyčajne
robia omáčky a šťavy k najrozmanitejším jedlám, okrem iného
aj k mnohým vaječným jedlám. Červenú omáčku môžeme
pripraviť svetlú alebo tmavú. Červenú omáčku pripravujeme z
masla, ktoré rozpustíme na panvici. Na dobre prehriate maslo
pridáme také množstvo múky, aby vznikla nie veľmi hustá
zápražka. Zápražku pražíme za stáleho miešania niekoľko
minút na prudšom plameni, dokončujeme ju na miernom plameni. Čas
prípravy závisí od toho, či pripravujeme svetlejšiu alebo
tmavšiu omáčku. V obidvoch prípadoch však musí masa dobre
prevrieť na veľmi miernom plameni.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára