100
ml mlieka, 350 g polohrubej múky, 1 konzerva sardiniek, 150 g
nastrúhaného ementálu, 2 natvrdo uvarené vajcia, 300 g paradajok,
10 olív (sardel), 1 zeleninová paprika, 20 g droždia, olej, tuk na
vymastenie formy, oregano, mleté čierne korenie, soľ.
Z
múky, droždia, soli a mlieka vymiesime hladké cesto, z ktorého
sformujeme bochníky a necháme kysnúť na teplom mieste 2 až 3
hodiny. Potom cesto opäť vymiesime, rozvaľkáme na šírku formy,
vložíme do vymastenej formy a potrieme olejom. Navrch uložíme
očistené paradajky, ktoré sme nakrájali na osminky, sardinky,
nakrájané vajcia, olivy a zeleninovú papriku nakrájanú na
kolieska. Posypeme ementálom, okoreníme korením a oreganom,
dosolíme a pečieme vo vyhriatej rúre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára