210
g hladkej múky 30 g práškového cukru jeden balíček vanilínového
cukru 100 g masla dva žĺtky citrónovú kôru farebné cukríky
Plnka:
50 g kryštálového cukru 100 ml vody šťavu z jedného citróna
100 g masla dve lyžice kakaa 200 g piškót 350 g marhuľového
kompótu 100 g hrozienok namočených v rume 50 g posekaných
vlašských rechov
Čokoládová
poleva: 50 g čokolády na varenie 20 g pokrmového stuženého
tuku
Na dosku preosejeme múku, pridáme práškový a vanilínový cukor, zmäknuté maslo, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru a zamiesime vláčne cesto. Potom cesto vtlačíme do väčších košíčkových formičiek, rozložíme na plech a vo vyhriatej rúre upečieme doružova. Ešte teplé vyklopíme a necháme vychladnúť. Košíky naplníme plnkou, ozdobíme čokoládovou polevou a farebnými cukríkmi.
Plnka: Cukor, vodu a citrónovú šťavu povaríme. Maslo vymiešame v mise s kakaom do-penista, pridáme rozdrvené piškóty, prilejeme cukrovú šťavu, marhuľový kompót aj so šťavou, vsypeme hrozienka a posekané orechy a dobre zmiešame.
Poleva: Do kastrólika rozlámeme čokoládu, pridáme posekaný tuk a nad parou rozpustíme.
Na dosku preosejeme múku, pridáme práškový a vanilínový cukor, zmäknuté maslo, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru a zamiesime vláčne cesto. Potom cesto vtlačíme do väčších košíčkových formičiek, rozložíme na plech a vo vyhriatej rúre upečieme doružova. Ešte teplé vyklopíme a necháme vychladnúť. Košíky naplníme plnkou, ozdobíme čokoládovou polevou a farebnými cukríkmi.
Plnka: Cukor, vodu a citrónovú šťavu povaríme. Maslo vymiešame v mise s kakaom do-penista, pridáme rozdrvené piškóty, prilejeme cukrovú šťavu, marhuľový kompót aj so šťavou, vsypeme hrozienka a posekané orechy a dobre zmiešame.
Poleva: Do kastrólika rozlámeme čokoládu, pridáme posekaný tuk a nad parou rozpustíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára