250
g bielej čokolády, 750 ml smotany na šľahanie, tri stužovače
šľahačky, jedna lyžica kakaového prášku, šesť žĺtkov, šesť
lyžíc práškového cukru, dva balíčky hnedých Be-Be keksov
Bielu
čokoládu rozpustíme nad parou. 500 ml šľahačky vyšľaháme
dotuha s dvoma stužovačmi šľahačky a odložíme do chladničky.
Žĺtky ušľaháme s práškovým cukrom a postupne vmiešame
rozpustenú čokoládu a ušľahanú šľahačku. Formu vystelieme
jemnou priesvitnou fóliou. Na jej dno uložíme Be-Be keksy, ktoré
potrieme krémom. Na krém ukladáme keksy a znova krém, pokiaľ
formu nenaplníme. Potom formu prikryjeme fóliou a odložíme na
štyri hodiny do mrazničky. Pred podávaním opatrne odstránime
fóliu, koláč vyklopíme a ozdobíme zvyšnu šľahačkou
vyšľahanou s kakaovým práškom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára