500
g špagiet ,400 g mletého hovädzieho mäsa, veľkú cibuľu, menšiu
zelenú papriku ,12 stredne veľkých šampiňónov, 4 –
5 strúčikov cesnaku, kúsok syra na strúhanie (ementál,
eidam) ,rajčinový pretlak , 200 – 300 ml suchého červeného
vína , kocku hovädzieho vývaru, trochu olivového oleja, soľ,
čierne korenie, oregano ,bobkový list , štipľavú papriku ,
parmezán
Na
panvici zohrejeme olivový olej, pridáme cesnak a cibuľu a
osmažíme. Pridáme mäso a smažíme, kým nezhnedne, potom pridáme
papriku a šampiňóny, soľ, čerstvo mleté čierne korenie,
oregano a bobkový list podľa chuti. Varíme 5 minút za občasného
miešania. Do polovičky hrnčeka vriacej vody pridáme kocku
hovädzieho vývaru, plechovku rajčinového pretlaku, polovičku
pohára vína. Všetko zmiešame a za občasného miešania varíme 5
-10 minút, v prípade potreby pridáme vodu či víno. Pečenie:
Scedíme špagety a poriadne ich otrepeme, potom vložíme do nádoby
na pečenie (najlepšie hlboká zapekacia miska s pokrievkou) a
rovnomerne prelejeme omáčkou, navrch posypeme strúhaným syrom a
zapražíme štipľavou paprikou. Pečieme asi 20 minút v
predhriatej rúre.Nakoniec špagety posypeme parmezánom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára