päť
vajec, 80 g práškového cukru, 75 g polohrubej múky, 10 g
kakaového prášku, dve lyžice oleja,
Plnka:
400 ml smotany na šľahanie, dva stužovače šľahačky, 150 g
tmavej mliečnej čokolády, jeden vanilínový cukor,
Päť
žĺtkov vymiešame s 20 g cukru. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh,
pomaly vsypeme 60 g cukru a spolu zmiešame. Do tejto masy zľahka
primiešame žĺtky s cukrom a múku. Masu rozdelíme na dve časti.
Do jednej vmiešame kakaový prášok a olej. Pripravené cestá
striekame pomocou potravinárskeho vrecúška striedavo v pruhoch na
plech vyložený papierom na pečenie. Špajdľou vtiahneme tmavé
cesto do bieleho. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C
osem minút. Po upečení zavinieme do rolády a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí odstránime papier, naplníme plnkou a opäť
zrolujeme. Dáme stuhnúť na dve hodiny do chladničky.
Plnka:
Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha s vanilínovým cukrom a so
stužovačom šľahačky. Tmavú mliečnu čokoládu rozpustíme nad
parou. Za občasného premiešania necháme vychladnúť a potom
primiešame k vyšľahanej šľahačke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára