nedeľa 2. októbra 2016

Poľské pirohy

500 g zemiakov uvarených v šupke, 1 vajce, 100 g polohrubej múky, soľ
Plnka – olej, 1 cibuľa, po 200 g kyslej kapusty a sušených húb

Deň vopred uvarené zemiaky prepasírujeme, a po pridaní zvyšných surovín spracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať pod obrúskom na pomúčenej doske. Potom si pripravíme plnku. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájanú kyslú kapustu a udusíme. V osobitnom hrnci si uvaríme huby, namočené predchádzajúci večer. Uvarenú kapustu a huby zmiešame, pomelieme na mäsovom mlynčeku a osolíme, prípadne okoreníme podľa chuti. Potom klasickým spôsobom pripravíme pirohy, zavárame ich do vriacej vody, a na tanieri polejeme spraženou cibuľkou, škvarkami (alebo spraženým maslom). 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára