500
g zemiakov uvarených v šupke, 1 vajce, 100 g polohrubej múky, soľ
Plnka
– olej, 1 cibuľa, po 200 g kyslej kapusty a sušených húb
Deň
vopred uvarené zemiaky prepasírujeme, a po pridaní zvyšných
surovín spracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať pod
obrúskom na pomúčenej doske. Potom si pripravíme plnku. Nadrobno
pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájanú kyslú
kapustu a udusíme. V osobitnom hrnci si uvaríme huby, namočené
predchádzajúci večer. Uvarenú kapustu a huby zmiešame, pomelieme
na mäsovom mlynčeku a osolíme, prípadne okoreníme podľa chuti.
Potom klasickým spôsobom pripravíme pirohy, zavárame ich do
vriacej vody, a na tanieri polejeme spraženou cibuľkou, škvarkami
(alebo spraženým maslom).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára