Nálev
– 1 nadrobno nakrájaná cibuľa, 1 lyžica octu, 3 zrnká bieleho
korenia, 6 lyžíc vody, štipka soli.
Omáčka
– 3 žĺtky, 200 g masla, 1 čajová lyžička citrónovej šťavy,
2 lyžice vody, kajenské korenie, soľ.
Do
hrnca dáme všetky prísady, tekutinu necháme vyvariť na jednu
tretinu a precedíme. Pripravíme omáčku. Do hrnca pridáme maslo a
na miernom plameni ho necháme rozpustiť. Maslo ochladíme tak, že
spodok hrnca ponoríme do chladnej vody s ľadom. Pripravíme si
väčší hrniec, ktorý naplníme do dvoch tretín vodou a necháme
ju takmer prevariť. V menšom hrnci si zatiaľ premiešame žĺtky s
nálevom a vodou. Hrniec dáme nad vodný kúpeľ tak, aby sa spodok
nedotýkal horúcej vody. Meltičkou na sneh miešame dovtedy, kým
nezhustne žĺtková omáčka. Tekuté maslo za stáleho miešania po
kvapkách vlejeme do žĺtkovej omáčky. Ochutíme ju soľou,
kajenským korením, cukrom a citrónovou šťavou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára