polovičky
väčších vlašských orechov
170
g hladkej múky., 80 – 100 g masla., 40 g práškového cukru., 1
vajce.,
Poleva: 100
g tmavej čokolády., 100 g masla rozpusteného vo vodnom kúpeli
Na
ozdobu: vyšľahanú smotanu., granátové jablko., lístky
mäty.,
Z
múky, masla, cukru a vajca vypracujeme hladké cesto, ktoré na 10
minút odložíme na chladné miesto. Potom cesto rozdelíme na
menšie kúsky, z ktorých vytvarujeme malé placky. Do každej
placky zabalíme polovičku vlašského orecha. Zabalený orech
preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej
rúre pri miernej teplote 180 °C pečieme 15 – 20 minút.
Vychladnuté orechy obalíme v čokoládovej poleve, ktorú necháme
stuhnúť. Vrchnú časť orecha ozdobíme dotuha vyšľahanou
smotanou, posypeme zrniečkami granátového jablka a pridáme lístky
mäty.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára