200
g údeného syra, 200 g šunky, 250 g bieleho hrozna,2 červené
jablká, 1 pór, citrónová šťava Jogurtová omáčka: 150 g
jogurtu, 3 lyžičky horčice, 4 lyžice bieleho vína, soľ, mleté
biele korenie, petržlenová vňať
Syr
a šunku nakrájame na rezance. Hrozno umyjeme, každú bobuľku
rozkrojíme a vyberieme kôstky. Jablká umyjeme, nakrájame na
plátky a dobre pokvapkáme citrónovou šťavou. Umytý pór šikmo
nakrájame na kolieska. Všetky suroviny vložíme do misy a
premiešame. Šalát podávame poliaty jogurtovou omáčkou.
Jogurtová
omáčka: Jogurt vymiešame s horčicou, pridáme víno, soľ, mleté
biele korenie, posekanú vňaťa premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára