sobota 1. októbra 2016

Srnčí chrbát na smotane

600 g srnčieho chrbta, 60 g údenej slaniny, 20 g masti, cibuľa, 80 g koreňovej zeleniny, lyžica horčice, lyžica brusnicovej zaváraniny, ¼ l kyslej smotany, 40 g hladkej múky, mleté čierne korenie, bobkový list, voda, soľ, ocot
Odležané mäso umyjeme, odblaníme a prešpikujeme údenou slaninou. Pokrájanú zeleninu a cibuľu opražíme na masti, pridáme korenie, bobkový list, mäso a posolíme. Podlejeme vodou a prikryté opečieme v rúre. Počas pečenia mäso polievame šťavou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku. Pridáme horčicu, brusnicovú zaváraninu a povaríme. Šťavu pretrieme cez sitko, okyslíme a vložíme do nej pokrájané mäso.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára