600
g srnčieho chrbta, 60 g údenej slaniny, 20 g masti, cibuľa, 80 g
koreňovej zeleniny, lyžica horčice, lyžica brusnicovej
zaváraniny, ¼ l kyslej smotany, 40 g hladkej múky, mleté čierne
korenie, bobkový list, voda, soľ, ocot
Odležané
mäso umyjeme, odblaníme a prešpikujeme údenou slaninou. Pokrájanú
zeleninu a cibuľu opražíme na masti, pridáme korenie, bobkový
list, mäso a posolíme. Podlejeme vodou a prikryté opečieme v
rúre. Počas pečenia mäso polievame šťavou. Mäkké mäso
vyberieme, šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali
múku. Pridáme horčicu, brusnicovú zaváraninu a povaríme. Šťavu
pretrieme cez sitko, okyslíme a vložíme do nej pokrájané mäso.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára